Про каву з сіллю
Більше того, вода в країнах Азії відрізняється жорсткістю, тому приготувати най ній справді смачну каву доволі проблематично. Додавання солі пом’якшувало воду, і дозволяло приготувати якісніший напій. Однією з версій появи такого рецепту є те, що сіль допомогає мінімізувати надто потужну гіркоту деяких купажів.
Кава з сіллю набула популярності на всіх континентах світу. Так, в Туреччині солона кава, подана дівчиною, означає її відмов у випадку сватання небажаного парубка. А от готовність можливого нареченого до сімейного життя вимірюють завдяки його стриманості під час споживання такого солоного напою.
Але для чого в каву додають сіль сьогодні?
Відповідь доволі проста: вочевидь, додавання солі до кави викликано бажаннням зробити смак напою більш виразним та екзотичним.
Наразі рецептів приготування такого напою існує безліч. Серед класичних - кавові зерна дрібного помелу змішують з цукром, сіллю та перцем, або ж із корицею.
Якщо Ви жадаєте приготувати ідеально-солону каву за домогою кавомашини, радимо додати до готового напою сироп “Солона Карамель”, про наявність якого ви можете уточнити у менеджера Siba.Cafe Такий сироп можна додавати як до гарячої, так і до холодної кави, а також - до лате, або ж кавових напоїв на основі молока.
Що скаже наука?
Дійсно, за допомогою смакових рецепторів ми розрізняємо солодкий, кислий, солоний і гіркий смаки, але наша реакція на гіркоту відрізняється від інших. При вживанні в їжу чогось надто гіркого смакові рецептори посилають в мозок інформацію, але іони солі, зв'язуючись зі смаковими рецепторам, перешкоджають сприйняттю цієї гіркоти.
Так, сіль та гіркота, активуючись одночасно, викликають так зване “кросмодальне” сприйняття, тому додавання в каву солі дозволяє отримати різноманітну палітру смакових відтінків. Тому не варто боятись експериментувати з рецептами прииготування улюбленого напою.
Функціональні зернові кавоварки в оренду для дому, офісу.
