Кава з насіння соняшнику і кавуна
29.06.2021
< 1 хв
"Тесла кавової індустрії" - нова розробка американського стартапу Atomo, здається, здатна здивувати будь-якого сучасного кавомана.
Компанія представила технологію виготовлення кави з насіння кавуна і лушпиння соняшників - в результаті запатентованого авторського хімічного процесу в них утворюються молекули, що імітують смак кави. Готовий продукт заварюється як мелена кава, і навіть містить кофеїн.
Співзасновник стартапу Джаррет Стопфорт про концепцію проекту говорить так: "Раніше, якщо ви хотіли пити каву, яка не була би пов'язана з вирубкою лісів, у вас не було такої альтернативи. А тепер є. "
Під час роботи над проектом засновники надихнулися проблемами, пов'язаними з масштабним вирощуванням кави. Йдеться про шкоду, що наноситься навколишньому середовищу через високий попит на продукт, який часто спричиняє знищення тропічних лісів.
На даний момент Atomo планують налагодити партнерство з елітним рядом кав'ярень - зокрема з тими, хто зацікавлений в скороченні викидів вуглекислого газу в атмосферу. Чи приживеться цей продукт на ринку, і чи зможе він стати повноцінною заміною збадьорюючого ароматного напою, що полюбився кавоманам усього світу - поки не відомо.

Отримати консультацію
Наш спеціаліст розповість про всі подробиці, допоможе у виборі оптимального рішення та організує безкоштовну дегустацію нашого продукту у Вашому офісі.