Як вибрати інгредієнти для вендінгового апарату

16.12.2020
3 хв
187
Якщо ви взяли вендінгове обладнання в оренду, зверніть увагу, що прибуток безпосередньо залежить не тільки від обраної техніки, але і від використовуваних інгредієнтів. Можна придбати найдешевші продукти, проте низька вартість не гарантує економію. Давайте розглянемо, як правильно вибрати компоненти для кофематов в оренду.

шоколад

Асортимент вендінгових кавових автоматів в оренду пропонує не тільки кавові напої і чай, але також какао і гарячий шоколад. Дозування цукру клієнт встановлює у всіх випадках сам. Важливо враховувати, що інгредієнти для какао і шоколаду практично не відрізняються, так як в обох випадках застосовується какао-порошок. Класична технологія приготування гарячого шоколаду на увазі плавлення твердого шоколаду з подальшим додаванням вершків або молока. Однак реалізація даної технології в апаратної техніці є неможливою, з цієї причини використовується суміш з какао-порошку, стабілізатора, ароматизаторів, молочної сироватки, цукру і спеціальних компонентів для попередження утворення грудок і злежування. Головна відмінна риса какао-порошку, який застосовується при оренді вендінгових апаратів - він розбавляється водою, так як вершки і молоко вже є в спеціалізованій сухої суміші. При виборі суміші для приготування шоколаду і какао необхідно враховувати наступні параметри:
  • Сумісність з іншими компонентами (має особливу важливість при приготуванні напоїв зі складним складом);
  • Сипучість;
  • Швидкість розчинення;
  • Вологостійкість;
  • Відповідність встановленим стандартам і регламентам.

  • Сьогодні найбільш популярним постачальником високоякісних сумішей є італійський бренд Ristora.

    Молоко

    Взявши в оренду вендингові апарати, важливо навчитися правильно вибирати молоко, так як в асортименті автоматів обов'язково будуть напої з його вмістом. При виборі даного продукту необхідно враховувати наступні параметри:
  • Жирність. Від неї залежить пінна текстура і її стійкість. Чим нижче жирність, тим суші і солодше пінка для напоїв. Оптимальне значення - 3.5%.
  • Пастеризація. Думка, що для ідеального свіжої кави краще використовувати натуральне молоко помилково, краще вибирати пастеризоване або ультрапастеризоване. Це пояснюється тим, що смак молочної пінки безпосередньо залежить від процесу перетворення білків і жирів в результаті впливу високої температури і напору. Присутність бакто-культур в натуральному молоці скорочує термін його вживання, а також істотно погіршує процес збивання.
  • Білок. При виборі продукту для домашнього використання ми не враховуємо цей критерій, однак для збивання пінки він має величезне значення. Чим менше білка, тим крупніше бульбашки і тим менше вони тягнуться. Оптимальний показник білка - мінімум 2%.
  • І в кінці давайте підсумуємо, якою має бути ідеальна пінка для напою. Хороша пінка має дрібні бульбашки, вона відмінно тримає форму, на дотик вона приємна і ніжна. Саме таку пінку можна досягти при використанні молока компанії Ristora.

    Кофе

    Кофе – наиболее важный ингредиент. Его нужно купить первым делом после оформления аренды кофейного автомата. Он должен отвечать следующим критериям:
  • Глубокий насыщенный вкус. Данный критерий звучит как рекламный лозунг, однако важно, чтобы вкус кофе оставался именно таким даже после добавления молока, сливок и прочих примесей.
  • Аромат. Удовольствие от напитка зависит не только от его вкусовых характеристик, но также от ощущения терпкого запаха. Кстати, хороший аромат зачастую является мотиватором для покупки чашечки кофе, даже если человек не планировал этого делать.
  • Приятное послевкусие. Если вкус, аромат и послевкусие образуют единый букет, кофе можно назвать хорошим и качественным.
  • Небольшая кремовая пенка. Если в чашке с готовым напитком нет кремовой пенки, кофе не раскрылся. Чем выше и плотнее пенка – тем лучше.
  • Качество упаковки. Ингредиент должен продаваться и храниться в герметичной упаковке, оптимальный вариант – жестяные или вакуумные упаковки.
  • Срок изготовления. Чем свежее сырье, тем лучше вкус готового напитка.

    Чай

    Як правило, при оренді вендінгових автоматів в Києві вибирають розчинний чай. Він може бути класичним або з різними смаками: малиновим, лимонним, вишневим і так далі. При виборі необхідно враховувати наступні характеристики:
  • Швидкість розчинення. Чим швидше тим краще.
  • Стійкість до вологості. За рахунок цього якості в процесі зберігання не утворюються грудочки.
  • Відсутність осаду при розчиненні. Якщо осад не утворюється, він не осяде на стінках, що захищає від засмічення обладнання.
  • І знову, якщо говорити про кращому постачальнику чаю, продукції компанії Ristora немає аналогів. Сіба кафе пропонує не тільки придбати або безкоштовно орендувати зернові кавомашини і вендингові автомати, але також купити високоякісні додаткові інгредієнти для приготування смачних напоїв. На вибір представлено широкий асортимент інгредієнтів першокласного італійського бренду Ristora.
    image

    Отримати консультацію

    Наш спеціаліст розповість про всі подробиці, допоможе у виборі оптимального рішення та організує безкоштовну дегустацію нашого продукту у Вашому офісі.
    * Заповнюючи поля форми, ви погоджуєтеся на обробку персональних даних
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    image
    Розповімо і наочно продемонструємо всі можливості наших рішень
    Ви оціните смак і аромат наших кавових напоїв